GOULASH NASIL YAPILIR?(MACARİSTAN YEMEĞİ)

Goulash:
Yöresel Macar Budapeşte yemekleri Goulash
Macar Mutfağı’nın en ünlü ve hatta lezzetini komşu ülkelere de ihraç ettiği yemeği Gulyas (Goulash veya Gulaş). Biftek, patates, havuç, biber gibi sebzeler ve baharatlardan yapılan Gulyas aslında odun ateşinde pişirildiğinde en lezzetli halini alıyor.
Malzemeler
  • Dana eti (kemiksiz 1 kg.)
  • Sıvı yağ (15 gr.)
  • Soğan (140 gr.)
  • Domates (300 gr.)
  • Patates (750 gr.)
  • Salça (40 gr.)
  • Maydanoz (15 gr.)
  • Un (15 gr.)
  • Kırmızı biber (15 gr.)
  • Su (1 litre)
  • Tuz
Macar Goulash Yapılışı
  1. Soğan soyulup yemeklik doğranır.Etin fazla yağlı ve sinirli kısımları alınıp 160 gr. olacak biçimde ve küp şeklinde parçalara bölünür.Domatesler soyulur ve çekirdekleri çıkarılıp konkase şeklinde doğranır.
  2. Tencere kızdırılıp çok az yağ konur ve etler içine atılır.Etlerin yüzeyi biraz kızarana kadar kavrulur ve soğan ilave edilip pembeleşene kadar karıştılır.
  3. Sırasıyla domates,salça,un,kırmızı biber ve tuz ilave edilip karıştırıldıktan sonra bir litre su katılır.Bir taşım kaynadıktan sonra ateşi kısılıp yavaş yavaş kaynatılarak 2 saat civarında pişirilir pişme esnasında ara ara karıştırılarak dibine yapışması önlenmelidir.Yemek piştiğinde,tencerede 1/2 litre civarı sos kalmalıdır ve sosun kıvamı çorba akıcılığında olmalıdır.İstenildiği takdirde patates garniturü ile servis edilir.
Not
Macar Gulas çok sulu olarak da yapılabilir.Bu kez adı Gulas çorbası olarak değişir :

Yorumlar

Popüler Yayınlar