BORSCH NASIL YAPILIR?(UKRAYNA YEMEĞİ)

gvult

Ukrayna mutfağı denilince akla ilk gelmesi gereken lezzet tabii ki Borsch Çorbası. Bu çorba ülkenin tüm varının yoğunun içine konulduğu bir çorba diyebiliriz. Kök bitkilerin ağırlıkta olduğu, defne ve etle lezzetlendirilen, son olarak da sour cream ile servis edilen bu çorbanın rengi nasıl güzelse tadı da işte o kadar güzeldir

Malzemeler

    Pancarları haşlamak için:

  • 3 adet 
    orta boy pancar
  • 1/2 çay bardağı 
    üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı 
    tuz

    Çorba karışımı için:

  • 8 su bardağı 
    su
  • 500 gram 
    iri parçalar halinde doğranmış dana eti
  • 1 yemek kaşığı 
    tereyağı
  • 2 yemek kaşığı 
    zeytinyağı
  • 1 adet 
    orta boy kuru soğan
  • 1 adet 
    orta boy kereviz
  • 1 adet 
    orta boy havuç
  • 1/2 adet 
    küçük boy lahana
  • 2 diş 
    sarımsak
  • 3 adet 
    orta boy rendelenmiş domates
  • 2 yemek kaşığı 
    üzüm sirkesi
  • 1 adet 
    defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı 
    tuz
  • 1/2 çay kaşığı 
    taze çekilmiş tane karabiber
  • 1/2 çay kaşığı 
    kimyon

    Servisi için:

  • 1/2 su bardağı 
    krema (ya da süzme yoğurt)
  • 1/4 demet 
    dereotu ( ya da maydanoz)

Yorumlar

Popüler Yayınlar