BORSCH NASIL YAPILIR?(UKRAYNA YEMEĞİ)
Ukrayna mutfağı denilince akla ilk gelmesi gereken lezzet tabii ki Borsch Çorbası. Bu çorba ülkenin tüm varının yoğunun içine konulduğu bir çorba diyebiliriz. Kök bitkilerin ağırlıkta olduğu, defne ve etle lezzetlendirilen, son olarak da sour cream ile servis edilen bu çorbanın rengi nasıl güzelse tadı da işte o kadar güzeldir
Malzemeler
- 3 adetorta boy pancar
- 1/2 çay bardağıüzüm sirkesi
- 1 tatlı kaşığıtuz
Pancarları haşlamak için:
- 8 su bardağısu
- 500 gramiri parçalar halinde doğranmış dana eti
- 1 yemek kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığızeytinyağı
- 1 adetorta boy kuru soğan
- 1 adetorta boy kereviz
- 1 adetorta boy havuç
- 1/2 adetküçük boy lahana
- 2 dişsarımsak
- 3 adetorta boy rendelenmiş domates
- 2 yemek kaşığıüzüm sirkesi
- 1 adetdefne yaprağı
- 1 çay kaşığıtuz
- 1/2 çay kaşığıtaze çekilmiş tane karabiber
- 1/2 çay kaşığıkimyon
Çorba karışımı için:
- 1/2 su bardağıkrema (ya da süzme yoğurt)
- 1/4 demetdereotu ( ya da maydanoz)
Yorumlar
Yorum Gönder